';
Έναρξη Εργασιών Website Dr.Χαρά Νομικού

H White Mask Media Group με πολύ μεγάλη χαρά σας ανακοινώνει την  συνεργασία με την Dr.Χαρά Νομικού διαπρεπή κλινική ψυχολόγο για την  δημιουργία του νέου της Website.

Η Χαρά Νομικού γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κλινική και Γενετική  Ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο Paul Valery στο Montpellier στη Γαλλία και  έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο II «Le Mirail» της  Τουλούζης στην Κλινική Ψυχολογία και την Εφαρμοσμένη Ψυχανάλυση.

Η Εκπαίδευση στην Κλινική Ψυχολογία πραγματοποιήθηκε στην  Πανεπιστημιακή Κλινική «Colombiere», της Ιατρικής Σχολής του  Montpellier, στο Κέντρο U.N.A.F.A.M. Αποκατάστασης Χρόνιων Ψυχικά  Πασχόντων και στο Δημόσιο Ψυχιατρείο Αθηνών. Συμμετείχε στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας της Πανεπιστημιακής  Κλινικής της Ιατρικής Σχολής, στο Αιγηνήτιο Νοσοκομείο.

Εργάζεται ιδιωτικά στην Αθήνα ως Κλινικός Ψυχολόγος και  Παιδοψυχολόγος. Έχει συμμετάσχει ως συνεργάτης και σύμβουλος σε  περισσότερες από 80 τηλεοπτικές & ραδιοφωνικές εκπομπές με ψυχολογικά  θέματα. Από τις 11 Σεπτεμβρίου 2006 συμμετέχει στην καθημερινή εκπομπή  «Κοιτάζω Μπροστά» του τηλεοπτικού σταθμού ALTER ως σύμβουλος σε θέματα  Ψυχολογίας.

Είναι Διδάκτωρ Ψυχοπαθολογίας και συνεχίζει μεταδιδακτορική έρευνα στο  Ερευνητικό Κέντρο CERPP του Πανεπιστημίου ΙΙ, της Τουλούζης.

Έχουν δημοσιευτεί επίσης πάνω από 2.500 άρθρα της σε έγκριτες  εφημερίδες και περιοδικά. Το 2004 εκδόθηκε το βιβλίο της «Εφηβεία, η  Ηλικία της Επανάστασης από τις εκδόσεις Λιβάνη. Αρθρογραφoύσε επίσης  και στην Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στο Ε-Ιατρικά στη στήλη «Τα  Ψυχολογικά μου».

Έχει δώσει Σεμινάρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Ψυχολογίας,  σε σχολές Ψυχολογίας, Ψυχολογικά Κέντρα, Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς,  Γυμνάσια και Λύκεια. Επίσης διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο με  θέματα που αφορούν τις σχέσεις Γονέων – Παιδιών και την Οικογένεια.

Είναι Μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Ψυχοπαθολογίας και Κλινικής  Ψυχολογίας IAPCP, μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Ψυχολόγων  APA,  μέλος της Διεθνούς Συλλόγου της Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας IACP, μέλος  του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων ΣΕΨ και Μέλος της UNICEF.

administrator